Tietosuojakäytäntö


Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, miten asiakkaiden henkilötietoja kerätään, käytetään ja jaetaan, kun he vierailevat http://www.elisapenttila.fi -verkkosivulla tai suorittavat ostotapahtuman http://www.elisapenttila.fi -verkkokaupassa.

Jos asiakkaalla on kysymyksiä tästä tietosuojakäytännöstä tai henkilötietojen käsittelystä, voi hän aina ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään.

1. Rekisterinpitäjä

Elisa Penttilä (jäljempänä myös ”yritys”)
Y-tunnus: 3150068-1

Yhteystiedot:
Elisa Penttilä
Kotisaarenkatu 7 B 23, 00560 Helsinki
info@elisapenttila.fi

2. Milloin henkilötietoja kerätään

Asiakkaan henkilötietoja kerätään asiakkaalta itseltään hänen ottaessaan yritykseen yhteyttä internetsivujen yhteydenottolomakkeen kautta, hänen täyttäessään kyselyn ja hänen tehdessään ostoksen tai tilauksen yrityksen verkkokaupan kautta. Tietoja kerätään myös evästeiden avulla asiakkaan vieraillessa yrityksen verkkosivuilla ja/tai verkkokaupassa (katso kohta 6. Evästeet).

3. Mihin tarkoituksiin henkilötietoja kerätään

Henkilötietoja käsitellään ja käytetään verkkokaupan tilausten käsittelyyn ja toimitukseen, sopimusvelvoitteiden täyttämisen varmistamiseen, yrityksen kirjanpitoon sekä asiakassuhteen ylläpitämiseen yhteydenottojen muodossa.

Henkilötietoja käytetään myös markkinointiin, mikäli asiakas on siihen antanut erikseen luvan esimerkiksi liittymällä yrityksen uutiskirjeen tilaajaksi.

4. Mitä henkilötietoja kerätään

Kun asiakas tekee yrityksen internetsivuilla ostoksen tai tilauksen, kaikki tilausvaiheessa kysytyt tiedot (nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero, yrityksen nimi, tilauksen lisäkommentit) säilytetään rekisterissä vähintään kolmen (3) vuoden ajan. Tietoja ei käytetä markkinointiin, ellei asiakas ole erikseen antanut siihen lupaa esimerkiksi liittymällä yrityksen uutiskirjeen tilaajaksi.

Kun asiakas täyttää yrityksen internetsivuilla yhteydenottolomakkeen, kaikki lomakkeessa kysytyt tiedot (nimi, sähköposti, puhelinnumero, viestin sisältö) säilytetään rekisterissä vähintään kolmen (3) vuoden ajan. Tietoja ei käytetä markkinointiin, ellei asiakas ole erikseen antanut siihen lupaa esimerkiksi liittymällä yrityksen uutiskirjeen tilaajaksi.

Kun asiakas liittyy yrityksen uutiskirjeen tilaajaksi, säilytetään liittymishetkellä annettu sähköpostiosoite rekisterissä siihen asti, kunnes asiakas peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.

5. Kuka henkilötietoja käsittelee

Henkilötietoja käsittelee vain yllämainittu rekisterinpitäjä. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Lähtökohtaisesti henkilötietoja käsitellään vain sähköisesti; mikäli tietojen käsittely vaatii esimerkiksi paperitulosteita, hävitetään ne käsittelyn jälkeen viipymättä ja asianmukaisesti.

6. Evästeet

Evästeet ovat tiedostoja, jotka seuraavat verkkosivujen kävijäliikennettä ja jotka keräävät tietoja verkkosivulla vierailusta. Evästeistä kerrotaan enemmän verkkosivulla allaboutcookies.org.

Kun asiakas vierailee yrityksen verkkosivuilla, hänestä kerätään automaattisesti tiettyjä tietoja vierailun perusteella. Näitä tietoja ovat esimerkiksi maantieteellinen sijanti, IP-osoite, selaimesi tyyppi, vierailun ajankohta ja sen pituus. Lisäksi vierailuun liittyen tallennetaan tietoja esimerkiksi asiakkaan katsomista tuotteista. Evästeitä käytetään myös yrityksen verkkokaupassa ostoskorin sisällön seuraamiseksi.

Yritys voi jakaa näitä evästetietoja kolmansille osapuolille mainontaa varten.

Jos asiakas estää evästeet selaimessaan, kaikki yrityksen verkkosivun ja/tai verkkokaupan toiminnot eivät välttämättä toimi kunnolla.

7. Asiakkaan oikeudet

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa, mitä henkilötietoja hänestä on tallennettu yrityksen henkilörekisteriin. Mikäli asiakas haluaa käyttää tätä oikeutta, tulee hänen lähettää tarkastuspyyntö rekisterinpitäjälle sähköpostitse osoitteeseen info@elisapenttila.fi. Rekisterinpitäjän tulee vastata tarkastuspyyntöön kuukauden kuluessa. Lisätietoja asiakkaan oikeuksista löytyy tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta osoitteesta https://tietosuoja.fi/tietosuoja.

8. Maksuliikenne

Yrityksen verkkokaupan maksutapatarjoaja on Checkout Finland Oy. Asiakkaan tehdessä tilauksen Checkout Finland Oy käsittelee maksutapahtuman suorittamiseksi tarvittavat tiedot. Asiakkaan tulee erikseen tutustua heidän tietosuojakäytäntöönsä.

9. Linkit muille verkkosivuille

Tämä tietosuojakäytäntö koskee vain yrityksen omaa verkkosivua osoitteessa http://www.elisapenttila.fi. Yrityksen verkkosivuilla voi esiintyä linkkejä muille verkkosivuille; niille siirtyessään asiakkaan tulee tutustua erikseen sivujen omiin tietosuojakäytäntöihin.

10. Muutokset

Yritys päivittää tätä tietosuojakäytäntöä tarvittaessa ja muutokset lisätään tälle sivulle. Tämä tietosuojakäytäntö on viimeksi päivitetty 16.9.2020.

11. Valitukset

Asiakas voi halutessaan kääntyä tietosuojavaltuutetun puoleen osoitteessa https://tietosuoja.fi/ilmoitus-tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisterinpitäjä ei ole toteuttanut asiakkaan tarkastuspyyntöä (katso kohta 7. Asiakkaan oikeudet) tai asiakas epäilee epäkohtaa henkilötietojen käsittelyssä.

Tämän tietosuojakäytännön alkuperäinen kieli on suomi. Jos ehdot käännetään vieraille kielille, suomenkielinen teksti hallitsee erimielisyyden syntyessä.