Opastus kankaankudontaan


Opastus kankaankudontaan

Onko kotonasi tai mökilläsi kangaspuut, joilla haluaisit kutoa, mutta et tiedä, miten niitä käytetään? Neuvon asiakkaita kangaspuiden käytössä: loimen tekemisessä, kangaspuiden laittamisessa kudontakuntoon (loimen veto loimitukille, niisintä, alkusolmut, polkusten sidonta) sekä itse kutomisessa.

Suunnittelen ja teen tilauksesta myös ohjeita erilaisiin kangaspuissa tehtäviin töihin, esimerkiksi mattoihin, shaaleihin, peittoihin tai huiveihin. Jos sinulla on idea, jonka toteuttamiseen tarvitset apua, ota yhteyttä ja laitetaan ohje tulille!

Asiakkaan kokemus opastuksesta

Olen erittäin tyytyväinen tarjoamaasi kolmen käynnin kokonaisuuteen – suosittelen lämpimästi. Sain ammattilaisen apua kangaspuiden loimien laittoon ja kaikenlaisia neuvoja kutomiseen, selkeää opetusta ja käsityksen siitä, miten kangaspuut toimivat. 

Meillä kangaspuut olivat seisseet toimettomana yli vuoden. Kuteita on ollut vuosikausia komerossa säkkikaupalla. Sain lainaksi kangaspuut, jotka mieheni kokosi. Mutta unelma omien mattojen kutomisesta alkoi hiipua, koska en osannut rakentaa loimia kangaspuihin, vaikka loimet olivat olemassa, valmiiksi työstettyinä oikean pituisina useampaa mattoa varten.

Sain joululahjaksi mieheltäni ja tyttäreltäni ammattilaisapua kangaspuiden loimien laittoon ja kutomisen aloittamiseen, eli sinut saatiin paikalle, Elisa! Ehdotit kolmen käynnin kokonaisuutta: 3h, 2h, 1h. Tämä toimi hyvin!

Ensimmäisellä kerralla päästiin hyvin rakentamisessa alkuun kolmen tunnin aikana, kerroit kangaspuiden toimintaperiaatteet, myös eri puolilla maailmaa olevista perinteistä toit tuulahduksia. Olit selkeä, asiansa osaava ammattilainen, kuin kokenut opettaja, ja loimia alettiin laittaa. Sain välipäiviksi selkeitä kotitehtäviä, niisimistä, solmimista. Näin rakentaminen edistyi ja syntyi usko siihen, että ehkä tämän voisi itsekin oppia. 

Viimeisellä kerralla “rakentaminen” saatiin valmiiksi ja aloitimme itse kutomisen, tai annoit aloittaa: et tehnyt puolestani asioita, vaan sain itse opetella. Käyntiesi jälkeen ensimmäinen matto syntyi hujauksessa. Nyt suunnittelen seuraavaa, revin uusia kuteita, eli värejä, lakanoista ja vanhoista verhokankaista. Ihana korona-ajan harrastus etätöiden lomassa. Kiitos!

liisa, opastus kankaankudontaan
LANGASTA KANKAAKSI – lyhyt video kangaspuilla kutomisen vaiheista

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja katsotaan, minkälainen paketti sopisi sinun tarpeisiisi!